در گذشته برای نصب لباسشویی، تعویض شیرآلات و... لازم بود تا آب خانه به طور کامل قطع شود و این کار فقط با بسته شدن فلکه اصلی آب انجام می‌شد. امروزه برای انجام چنین کارهایی لازم است تا آب قطع شود اما نه به صورت کامل؛ یعنی نیاز به بستن فلکه اصلی و قطع کامل جریان آب خانه نیست. با نصب شیر پیسوار در مسیر خروجی آب برای هر یک از بخش‌هایی که لوله کشی آب انجام شده است می‌توان جریان آب را به صورت جداگانه قطع و وصل و فشار آن را کنترل کرد.

برای دانستن اطلاعات بیشتر درباره انواع شیر پیسوار، اهمیت و دیگر کاربردهای این نوع شیر آب به شما پیشنهاد می‌شود تا این مقاله را به طور کامل مطالعه کنید.

شیر پیسوار چیست؟


شیر پیسوار یک قطعه تمام فلزی یا پلاستیکی مستحکم است که به صورت جداگانه و در مسیر خروجی اصلی لوله آب هر قسمت از واحد در هر ساختمان نصب می‌شود تا بتوان شدت آب را کنترل کرد یا به صورت کامل مسیر آب را قطع و وصل کرد.

این وسیله دارای دو دهانه است که یکی برای ورود آب و دیگری برای خروج آب به بخش‌های مختلف خانه است. همچنین این قطعه دارای یک اهرم است که با چرخش آن می‌توان شدت آب ورودی را کم و زیاد کرد یا اینکه به صورت کامل جریان آب را قطع کرد.

کاربرد شیر پیسوار چیست؟

همانطور که در ابتدا بیان کردیم، این وسیله کاربردی در مواقع ضروری که نیاز است فقط آب بخشی از خانه قطع شود بسیار مناسب است.

امروزه در مسیر لوله خروجی آب قسمت‌های مختلف هر واحد یک شیر پیسوار قرار می‌دهند تا در صورت انجام کارهایی مثل تعویض شیرآلات، نصب و راه‌اندازی لباسشویی و... دیگر نیاز نباشد تا فلکه اصلی آب بسته شود و آب فقط برای همان قسمتی که مورد نظر است قطع شود.

اهمیت و کاربرد شیر پیسوار تنها به این مواردی که نام برده شد ختم نمی‌شود و از آن می‌توان در بخش‌های دیگر خانه که دارای لوله آب سرد و گرم است استفاده کرد.

  • لوله آب سینک ظرفشویی
  • لوله آب ماشین ظرفشویی و لباسشویی
  • لوله آب روشویی سرویس بهداشتی
  • لوله آب توالت فرنگی

انواع شیر پیسوار


شیر پیسوار در دو مدل فیلتردار و بدون فیلتر ساخته می‌شود. کارایی این دو یکسان است اما از شیر فیلتردار در مکان‌هایی استفاده می‌شود که داخل آب آن منطقه سنگ‌های ریز و انواع رسوبات وجود دارد.

این وسیله بیشتر از جنس برنج و چدن است اما از پلاستیک هم ساخته می‌شود. شیرهایی که از جنس برنج هستند معمولا از آلیاژهای کروم و نیکل برای روکش آنها استفاده می‌شود.

شیرهای پیسوار متناسب با نوع محلی که نصب می‌شوند در اندازه‌ها و شکل‌های مختلف ساخته می‌شوند.

به عنوان مثال برای بخش‌هایی که از آب سرد و گرم استفاده می‌شود (شیر ظرفشویی و روشویی) شیر پیسوار با دسته آبی (برای آب سرد) و شیر پیسوار با دسته قرمز (برای آب گرم) تولید می‌شود.

علت خرابی شیر پیسوار

این قطعه اگر از جنس پلاستیکی باشد دوام کمتری دارد و ممکن است در قسمت‌هایی دچار ترک خوردگی شود که در این صورت باید به طور کامل تعویض شود.

دیگر علت خرابی در این شیرهای آّب مربوط به نوع فیلتر دارد که بعد از گذشت مدتی ممکن است رسوب بگیرد و باعث کاهش فشار آب شود. برای تعمیر آن باید این وسیله باز و فیلتر آن تمیز شود.

قیمت شیر پیسوار چقدر است؟

قیمت شیر پیسوار به کیفیت ساخت، طرح ساده یا لوکس، نوع و برند سازنده آن بستگی دارد. به عنوان مثال شیرهای پیسوار فیلتردار برنجی قیمت بالاتری نسبت به مدل ساده و بدون فیلتر دارند.

جمع‌بندی

شیر پیسوار وسیله‌ای کاربردی در دسته لوازم تاسیسات آب ساختمانی است که امروزه وجود آن در هرخانه‌ای ضروری است.

این قطعه از دو جنس فلزی و پلاستیکی ساخته می‌شود و وظیفه‌ی آن کنترل آب لوله کشی بخش‌های مختلف است. نوع فلزی شیر پیسوار کیفیت بهتر و عمر طولانی‌تری دارد.

محل قرارگیری شیر پیسوار زیر سینک ظرفشویی و روشویی سرویس بهداشتی است و به دلیل اینکه داخل کابینت پنهان می‌شود می‌توان از مدل‌های ساده این وسیله استفاده کرد.

در بخش‌هایی مثل محل نصب توالت فرنگی که ممکن است در معرض دید باشد می‌توان از مدل‌های لوکس با طرح‌های زیبا استفاده کرد. البته این مدل‌ها قیمت بالاتری نسبت به نوع ساده خود دارند.

از مزیت‌های وجود شیر پیسوار در خانه می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • فشار آب خروجی در بخش‌های مختلف را می‌توان به صورت جداگانه کنترل کرد.
  • برای تعمیر یا تعویض شیرآلات دیگر نیاز نیست تا آب کل خانه را با بستن فلکه اصلی قطع کرد و تنها با بستن شیر پیسوار می‌توان جریان آب بخش مورد نظر را کنترل کرد.
  • در برابر فشار قوی جریان آب و دمای بالا مقاوم است.
  • عمر طولانی دارد و دیر خراب می‌شود.